Zinvolle daginvulling voor mensen met dementie

Hoe ziet een waardevolle daginvulling eruit voor iemand met dementie? Op Dagbeleving Willemshoeve in Soest zijn dat activiteiten waar mensen zelf plezier in hebben en die zij vaak nog kennen uit hun vroegere leven.

Mensen met dementie willen gezien worden als mens en niet als ziekte. Een mens met persoonlijke ervaringen, talenten en interesses. Ze willen meedoen en ‘ertoe doen’, net als ieder ander. Dat kan op Dagbeleving Willemshoeve op het gelijknamige landgoed in Soest.

Een zinvolle daginvulling op deze zorgboerderij helpt om zoveel mogelijk actief en gezond te blijven. De deelnemers blijven in contact met anderen en leren omgaan met de (gevolgen) van dementie. Mensen leven op en ervaren iedere dag een reeks geluksmomenten. 

De deelnemers zijn actief met muziek, koken of kunstzinnige activiteiten. Appels plukken, houtbewerking of een wandeling door de struintuin, het kan allemaal. Maar ook jezelf ontspannen, dieren eten geven of samen dansen geven dagelijks plezier.

Meer dan dagbesteding

Onze activiteiten op de zorgboerderij bieden daarom méér dan dagbesteding alleen. De activiteiten geven structuur aan de dag, plezier en voldoening. Het levert meer beweging en sociale contacten op. Wij spreken daarom liever over Dagbeleving.

In een veilige omgeving, ondersteund door professionele mensen die weten hoe je goed aansluit bij mensen met dementie. Ze weten hoe je een vrolijke en actieve sfeer neerzet. Er hoeft niets en er kan bijna alles.  

Nieuwsoverzicht Homepage