Wat is er te doen op de zorgboerderij Willemshoeve?

Dagbeleving Willemshoeve is een plek waar mensen met dementie van betekenis kunnen zijn en een fijne dag ervaren. Dat betekent volop aandacht voor beweging, muziek, kunstzinnige activiteiten met zingeving, ontspanning, ontmoeting en koken.

De Willemshoeve wil het verschil maken voor mensen met dementie: de mens echt kennen, aandacht geven en contact leggen. Dat komt tot uiting in de activiteiten.

Goed gesprek

“Mensen kunnen op de Willemshoeve een herfststukje maken, maar bij ons gaat het nog een stuk verder”, zegt oprichter Jeroen Meeder van Dagbeleving Willemshoeve. “We gaan ook graag in gesprek met de deelnemers, bijvoorbeeld over een zelfportret dat zij zelf schilderen. Soms gaat er dan ineens een luikje open voor een mooi gesprek.”

“Bij ons gaat het niet over het systeem, de financiering en de regels, maar over het ‘bij de ander zijn’,” vertelt hij. “Koken, klussen en kunst maken zijn bij ons de uitwerking van aandacht geven. Ze kunnen daardoor meer zichzelf zijn, waardoor er zomaar een goed gesprek ontstaat.”

Tuin prikkelt zintuigen

Het ontwerp van de tuin bij de Dagbeleving is daar speciaal voor ingericht. Hier kunnen mensen een wandelingetje maken, elkaar ontmoeten, bijkletsen op de bankjes of iets beleven wat daar gebeurt.

De tuin prikkelt hun zintuigen. Kleuren, insecten, bladeren en water maken er een belevenis van. Het is een haakje om in contact te komen met de deelnemers én hun familie. Ook de boerderij nodigt uit om mee te doen, want hier is altijd iets te beleven. ‘Ga je mee om de koeien eten te geven’ is een mooie uitnodiging om te bewegen en meteen contact te maken.

Nieuwsoverzicht Homepage