Samen klussen op de zorgboerderij

Een buitenbank schilderen en vogelkastjes maken: veel mensen vinden het prettig om met hun handen bezig te zijn. Bij Dagbeleving Willemshoeve kan dat!

De deelnemers van Dagbeleving Willemshoeve bestaat voor een aanzienlijk deel uit mannen, zo weten wij uit ervaringen bij soortgelijke centra voor mensen met dementie. Zij vinden het fijn om te bewegen, iets te maken en op verschillende manieren actief bezig te zijn. Werkzaamheden die zij veelal missen op andere ontmoetingsplekken.

Houtbewerking en andere klusvaardigheden hebben mensen, veelal nog steeds ‘in de vingers’, ook als je dementie hebt. Deze routine raak je niet zo snel kwijt. En belangrijker nog veel deelnemers, mannen maar ook vrouwen, hebben er plezier in.

Op de Willemshoeve is er altijd wel wat te doen. Deelnemers kunnen de dieren eten geven en helpen bij de fruitoogst, maar ook klusjes doen in en rond de Willemshoeve. Heerlijk om in beweging te blijven.

We sluiten zoveel mogelijk aan bij wat onze deelnemers kunnen, willen en weten. En kijken we vooral naar wat je nog wel kan en wat je plezier brengt.

Dementie op jongere leeftijd

Ook voor mensen die op jongere leeftijd dementie krijgen, is ons aanbod erg geschikt. Zij zijn vaak lichamelijk fitter dan oudere mensen met dementie en op zoek naar activiteiten die meer bij hun leeftijd en leefstijl aansluiten.

Bij ons kunnen zij volop actief zijn, want er zijn tal van buitenactiviteiten en werkzaamheden op de Herenboerderij. Bijvoorbeeld in de werkplaats, die we delen met de boeren van de Herenboerderij. Actief bezig zijn, dat vinden we hier allemaal het prettigst.

Nieuwsoverzicht Homepage