Geluksmomenten, ook als je dementie hebt

Op Landgoed Willemshoeve bieden wij een plek waar mensen met (ernstige) geheugenproblemen van betekenis zijn en een fijne dag ervaren. Hier kunnen zij genieten van de natuurlijke omgeving van het landgoed, de community van de Herenboerderij en de bezoekers van de hoeve.

Dagbeleving Willemshoeve, onderdeel van Landgoed Willemshoeve, wil mensen met dementie (en hun naasten) ondersteunen zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en actief onderdeel kunnen blijven van de samenleving. Leuke activiteiten bij de dagbesteding zijn muziek, creatieve activiteiten en wandelen, maar ook samen koken, taarten bakken tot klusjes doen op de Herenboerderij.

Vanaf het najaar 2023 krijgen de deelnemers bij ons dagbegeleiding en -behandeling van zorgprofessionals en vrijwilligers. Al onze inspanningen zijn erop gericht om de mensen met dementie een fijne en waardevolle dag te bieden. Met zoveel mogelijk geluksmomenten. We richten ons niet op hun beperkingen; de nadruk ligt op wat zij wél kunnen. En dat is vaak meer dan veel mensen denken.

Nieuwsoverzicht Homepage