Boerenleven, buitenlucht en beleving voor mensen met dementie

Voor mensen met dementie is Landgoed Willemshoeve in Soest een geweldige plek om buiten te zijn en het leven op de boerderij te ervaren. Als er een kalfje is geboren, eten deelnemers, vrijwilligers, zorgmedewerkers en de boeren samen beschuit met muisjes.

Op Landgoed Willemshoeve kunnen mensen met dementie van alles beleven. Ze wandelen door de struintuin, ruiken de kersenbloesem en scharrelen tussen de kippen door op het erf. Op de boerderij is elke dag iets anders mee te maken.

De groenten, eieren en fruit van Herenboeren Willemshoeve komen ook in de keuken van de Dagbeleving terecht. Met de deelnemers bereiden we onze eigen maaltijden. Aardappelen schillen of gehaktballen draaien? Een appeltaart maken? Ieder doet wat hij kan en wil.

De Herenboerderij en de Dagbeleving werken met een groot aantal vrijwilligers uit Soest, Baarn en wijde omgeving. De lijntjes zijn kort, dus we groeien uit tot een gemeenschap waar mensen elkaar kennen.

Het is fijn om contacten te leggen met lotgenoten, maar ook met mensen zonder dementie. Op deze zorgboerderij verdwijnt dementie naar achteren en krijg je ruimte om echt jezelf te zijn.

Nieuwsoverzicht Homepage